2012-08-03 22:59:44• hírek • Smartsport.hu, Szűcs Tamás

Phelps visszavonul

Minden idők legeredményesebb olimpikonja, az úszókirály Michael Phelps a 200 méteres férfi vegyesúszás fináléja tartott sajtótájékoztatón visszavonulásáról beszélt, közölte a Smartsport. Cseh László nem örül az amerikai bejelentésének.

- A várószobában azt mondtam Ryannek, hogy ez az utolsó úszásunk együtt. 2004 óta rengeteg jó versenyünk volt. Ryan rengeteget fejlődött mind a medencében, mind azon kívül. Jó buli lesz nézni, mit csinálnak a srácok az elkövetkező négy évben. Remekül éreztük magunkat együtt, ösztönöztük egymást, ami gyakran a legjobbat hozta ki belőlem. A versenyeket mindig a medencében hagyjuk, állandóan ugratjuk egymást – mondta Phelps honfitársával, Ryan Lochte-val kapcsolatban.

Phelps egymás utáni harmadik olimpiáján nyerte meg a 200 vegyest, ami mondanunk sem kell, szintén rekord az ötkarikás játékok történetében. Természetesen ehhez is volt hozzáfűznivalója:

- Nehéz volt, de szuper érzés, hogy sikerült először és bekerül az önéletrajzomba – viccelt a „földönkívüli”. Eléggé fájt, de nem panaszkodom, szereztem egy egyéni aranyat és holnap a 100 pillangó döntője vár rám. Most már arra szeretnék koncentrálni. Hogy mi lesz a visszavonulásom után? Nem fogok versenyszerűen úszni. Mielőtt kijöttem az olimpiára, kaptam egy sms-t Bubba Watsontól (Gerry Lester Watson amerikai golfozó), aki azt mondta, jó úszó vagyok, de szörnyen golfozom. Lehet, hogy lecsábítom úszni, utána meg mehetünk golfozni, ennyi lesz számomra a sport visszavonulásom után.

Az ezüstérmes Ryan Lochte nem győzte méltatni sportpályafutását befejező barátját:

- Ő a legkeményebb ellenfél, akivel valaha is úsztam. Nyolc éve versengünk egymással, rivalizálásunk rendkívül jót tett a sportágnak. A barátságunk pedig szédületes. Remélem, azért néha még kilátogat az uszodába, de az biztos, hogy nagyon fog hiányozni a vetélkedés, hiszen mind jobb és jobb teljesítményre sarkalltuk egymást. Persze vannak más vetélytársak is, remélem, négy év múlva lesz egy ugyanilyen nagy riválisom. Michael történelmet írt, örülök, hogy csapattársa lehettem, vele együtt úszhattam.

A bronzérmes Cseh László sem örül annak, hogy legnagyobb ellenfele szögre akasztja az úszónadrágot:

Nem, nem vagyok túl boldog. Mindig is szerettem ellene és Ryan ellen versenyezni. Én Rióig folytatom, de már nem lesz ugyanaz a 200 és a 400 vegyes. Michael volt az a versenyző, akit mindig le akartam győzni. Sajnos ez nem sikerült, de lehet, hogy az időeredményeim egyszer jobbak lesznek, mint az övéi – búcsúzott vetélytársától a magyar klasszis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: